Tuesday, May 15, 2012

My Summer plans 2012

Nu är det bara sommaren kvar i Amerika, oj vad tiden gått fort. Kommer ihåg hur alla au pairer jag träffade under mina första veckor här och min LCC sa att tiden bara kommer flyga förbi. Kommer ihåg när jag fortfarande räknade tiden jag varit i USA i veckor och dagar. Kommer ihåg när en vecka var så lång tid att när folk frågade hur länge jag varit här skiljde jag på när jag kommit till New York och när jag kommit till Minnesota. Och nu sitter jag här med snart 10 månader bakom mig och kan inte fatta vart tiden flugit iväg. Det känns som om jag kom förra veckan samtidigt som det känns som om jag varit här hela mitt liv. Konstig känsla... I alla fall har jag mycket att göra innan jag tänker tvinga mig själv stiga på det där planet overseas och rådda till min inre klocka ordentligt.

Så här vill jag att min sommar ska se ut, allt är på planeringsstadiet än, inget är bokat, så jag lovar inte att allt händer. Allt beror ju inte heller bara på mig, utan det är flere personer inblandade på allting. Mycket kan alltså ändras.
Roadtrip till Mt. Rushmore. Ligger i South Dakota, inte mer en än 10 timmar härifrån med bil. Tänkte packa Ida och CC i bilen och dra iväg till the Midwest för att kolla på presidenthuvuden över ett veckoslut. Vi vet inte ännu vems bil vi får ta, så det kan bli ett litet problem...



Bergsklättring. Finns inomhusklättring, och sen kan man gå och klättra på riktigt på klipporna vid Taylor Falls på gränsen till Wisconsin.


Skydiving. Kommer antagligen att ske i juni. Ska bara trolla fram 300 dollar först, för ska jag hoppa ut från ett flygplan ska jag ha bild på det också, och redan det kostar 100 dollar.

Drive in-movie. Jag lämnar inte USA innan jag bänkat mig i bakluckan på min bil och ser en film under en stjärnklar himmel på äkta amerikanskt vis som vi alla sett på film.
Wakeboarding. Surfa bakom en båt, ja, jag trodde inte heller det lät så logiskt, men åsikter ändras. Kommer måsta göra det up north, och allt beror på om Bretts kompisar som har hus vid sjön kommer vara där eller inte något passligt veckoslut. Så det här är väldigt flummigt än så länge och kommer troligtvis inte att hända.


Paddla på Mississippi-floden! Skulle inte det vara coolt? Ska kanske göra det i juni, hoppas det blir av!


Har 8 semesterdagar kvar att ta ut. Vet inte när jag tar dem eller vad jag ska göra med dem. Funderar på att åka down south med typ Ida, t.ex till Nashville eller New Orleans, och om inte det passar kanske jag åker och hälsar på några au pairs i Texas eller West palm Beach i Florida. Om inte DET funkar (för jag har inte snackat med dem än, haha) så tar jag ut dagarna precis innan min trettonde månad börjar så att jag har en längre sista månad för att resa.

Planerna just nu för min lediga månad stavas C-A-L-I. Ska åka över med Henna till hennes tvillingsyster som bor i LA. Santa Monica, Hollywood, Santa Barbara, San Diego, San Francisco, you name it. Hollywood-skylten here I come! Ska spendera tre veckor i Californien, om jag inte tar ut mina semesterdagar då så att det blir en hel månad på västkusten.


I planerna ligger också roadtrip till Grand Canyon, eventuellt Las Vegas för en natt och kanske ett varv till Arizona, får se vad vi hinner med. Grand Canyon for sure i alla fall.



Bungyjumping! Har velat hoppa ner för en bro med ett gummiband om fötterna i flera år redan, men ska jag göra det så ska jag göra det på nåt häftigt ställe och inte från en lyftkran i Brunnsparken. (Inget fel på det heller, bättre det än ingenting. Men kan jag drömma, vilket jag kan, så blir det i Cali. Och kan jag förverkliga mina drömmar, vilket jag kan eftersom jag gjort det i 9 månader redan, så blir det Cali.) Så hitta en bro eller klippa åt mig på västkusten och jag hoppar.

Det som är säkert är Californien, bungyjumping, antagligen roadtripen till Mt. Rushmore (måste bara få reda på vems bil vi får ta) och drive in-movie, är ju inte jobbigt att förverkliga det precis. Hur låter detta? Jag är i alla fall enormt excited, och om ens en bråkdel av detta kommer att hända så är jag lycklig!

= Min amerikanska sommar i ett nötskal!

No comments:

Post a Comment