Wednesday, March 21, 2012

St. Patrick's Day in Chicago!

Såå lördagen den 17. mars var det alltså St. Patrick's Day. Ida, CC och jag tog nattbussen till Chicago fredag kväll, vilket jag inte såg framemot ett dugg. Vi fick ändå de platserna jag ville ha, längst framme på andra våningen, vilket betydde att vi hade mycket mer utrymme än de andra. Kunde ändå inte sova, utan satt och räknade exits och tittade på ett blixtoväder i horisonten, det var riktigt coolt! Vi stannade halvvägs genom Wisconsin på en bensinmack för att gå på toan och köpa nåt att äta eller dricka, så här såg det ut:



Till chicago kom vi fram kl 6.20 på lördagmorgonen, så vi gick till Union Station och slog oss ner för frukost på en McDonalds, det enda som var öppet den tiden. Sen ockuperade vi invabåset i badrummet för att byta om och fräscha upp oss. Vi måste ju byta ut våra busskläder mot shorts och topp, det var kokhett ute! Vi hade köpt grön smink dagen innan med Ida, så vi sminkade oss grönt också. Sen målade vi små treklöver på kinderna, och lite hjärtan.



Halsbanden hittade vi lite varstans, och senare köpte vi också diadem med treklöver som vi hade på oss resten av dagen.

Sen träffade vi en au pair som bor i Chicago, hon visade oss runt lite, så vi såg när floden färgades grön St. Patrick's till ära, det var häftigt! Vi gick också till Marilyn Monroe-statyn där vi träffade två andra au pairs.





Då fick vi föra våra kappsäckar till Olivias lägenhet downtown där vi skulle sova. Hör och häpna, hissen gick rakt in i lägenheten! Det var mycket coolt att stiga ut rakt i hallen hemma hos henne, och lägenheten var helt fantastisk och enormt stor också. När vi ville ut igen tryckte vi bara på knappen i hallen, och så steg hissvakten ut i hallen och höll upp dörren till hissen åt oss. Så skulle man kunna bo.

När vi inte behövde släpa våra kappsäckar mellan folkmassorna gick vi tillbaka ut och träffade Max som också var där i helgen och sen gick vi alla på lunch. Sen strosade vi vidare till the Bean i Millenium Park, men eftersom någon hade spraymålat grönt på den var parken stängd.



Sen blev det dags för förfest hemma hos en tjej som bodde i Old Town Chicago, det var riktigt kul, stannade där en stund innan vi åkte vidare till Idas ex som bodde några block därifrån. Där hade vi party uppe på taket!





Resten av kvällen var vi på en bar. Hela Chicago var smockat med människor, alla klädda i grönt. Det var en helt underbar St. Patrick's day, vi hade SÅ mycket kul!

På söndag morgon gick vi tillbaka till Millenium Park för att gå fram till the Bean som var öppen idag. Frukost hade vi på Starbucks också.



Sen bar det av till bussen, dagbuss den här gången. Det gick fortare än på natten tyckte jag, och vi hade riktigt kul faktiskt. Vi talade t.ex nästan en och en halv timme om Älgen Hälge och Svinet Svante, som CC hade träffat i skogen när hon gick från Minnesota till Wendy's i Wisconsin där hon hoppade på bussen och åkte tillbaka. Ja, ni kan ju förstå hur trötta vi var alltså. Men men, ingen förstår ju ändå vad vi snackar om, tänkte vi ända tills en norrman kom fram till oss när bussen var framme i Minneapolis. Och jag hade dessutom frågat om någon talade svenska, danska eller norska, men ingen svarade så vi antog ju att kusten var klar... Nåja, hon fick väl sig en bra underhållning i alla fall.

Ett är då säkert, Chicago is the place to be på St. Patrick's! Skulle göra om det när som helst! Rekommenderar verkligen, Chicago annors också är en helt ljuvlig stad! Gillade det i oktober förra året, älskade det nu när det var sommar!

3 comments:

  1. Ecca, Chicago en urtråkig stad! Var är förresten bilden på den där amerikanen som du har på facebook?

    ReplyDelete
  2. Det är det inte alls det, du har bara hängt med fel personer tydligen ;) Hahaha, den är precis där du sa, på facebook.

    ReplyDelete
  3. Haha :) Fy vad mysigt vi hade det!! det var verkligen en kväll att minnas" Saknar mina inneboende en aning!! xoxo

    ReplyDelete